Användaren anpassar inte sin webbläsare för din webbplats

Internet är fantastiskt, du tillverkar en webbplats, blogg eller applikation/tjänst och vips så kan tusentals individer ta del av detta.

Du har naturligtvis prestandatestat din webbplats /tjänst och vet att den klarar av flera samtidiga användare. Det är bra …..  🙂

MEN, du får ändå klagomål från vissa användare om att webbplatsen är långsam , man kan inte logga in etc etc.

Du kanske har ett program/robot som med jämna mellanrum kollar svarstiderna på din webbplats, det är bra ….  🙂

MEN informationen du får är att din webbplats fungerar och har acceptabla svarstider för en viss typ av webbläsare,  INTE att den fungerar för alla användare.

Förklaringen ligger i att användarna har ett antal kombinationer av datorer, surfplattor, smartphone operativsystem , webbläsare, samt olika inställningar till de sistnämnda.

Ovannämnda kombinationer i kombination med att du troligtvis ständigt uppdaterar din webbplats med nya tjänster/tredjepartsprodukter gör att vissa användare upplever webbplatsen som seg eller i värsta fall otillgänglig.

Men hav tröst, det finns metoder/verktyg tjänster numera som gör att du kan se svarstiderna utifrån användarens perspektiv. Detta i kombination med användarens webbläsare, typ av dator etc etc  gör att du får en bild av hur din webbplats uppfattas av användarna.

Och har du bilden så har du ett bra beslutsunderlag för eventuella förändringar på din webbplats till gagn för användarupplevelsen.

Vi på Lights In Line ställer naturligtvis upp och hjälper dig med metoderna och tjänsterna som behövs utifrån dina förutsättningar.

Vårt verktygsoberoende borgar för att du får tjänsterna/verktygen som är anpassat för dina behov.

Vill du veta mera om tekniken bakom de nya tjänsterna som nu kommer läs

https://www.lightsinline.se/samla-in-svarstider-fran-anvandaren/

Det här inlägget postades i E2E-övervakning av Bo Svensson. Bokmärk permalänken.
Bo Svensson

Om Bo Svensson

Grundare och VD för Lights In Line, har mycket lång erfarenhet av att leda arbete inom test och kvalitetssäkring: “Genom mitt mångåriga arbete som IT-chef, ledare/ teknisk projektledare inom offentlig-, handel-, industri- och IT-konsultorganisationer/företag förstår jag vikten av att i tid göra kvalitetssäkring av IT-system. Sedan flera år tillbaka har jag arbetat fram metoder inom detta område och genom Lights In Line AB så erbjuds dessa som tjänster. Mitt mål är att våra kunder genom proaktivitet skall tjäna pengar på att utnyttja de tjänster inom kvalitetssäkring som vi erbjuder”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *