Hälsokontroll av din applikation genom insamling av användarmönstret

Tjänsterna monitorering av dina applikationer och Webbsiter på Internet syftar bland annat till att larma om svarstider ökar/blir höga eller att Siten blir otillgänglig. Det finns ett antal verktyg för detta ,att exempelvis  med hjälp av robot (program som emulerar en användare) och rapporterar/larma avvikelser om otillgänglighet/höga svarstider. Det finns en uppsjö av verktyg och tjänster på marknaden och Lights In Line har sedan lång tid utvecklat dylika verktyg och som genom våra kunders input ständigt förbättrats.

Det inträffar dock ibland partiell otillgänglighet i applikationer, exempelvis infrastrukturkomponent slutar fungerar. Vissa användare drabbas och vissa inte.

Förvisso upptäcks säkert den felande infrastruktur komponenten i den infrastrukturella mätningen, men erfarenhetsmässigt vet vi att det oftast tar tid och skadan kan ha pågått en stund och förorsakat otillgänglighet för ett antal användare.

En Hälsokoll som ökar sannolikheten att påträffa/larma partiell otillgänglighet är, att i realtid ,jämföra volymen i två olika steg i ett scenario som en användare går igenom. Vid exempelvis en e-handelssite är det framför allt två steg som användaren utför, inloggning och köp. Jämförelsen i volym med dessa 2 steg är proportionell , ökar inloggningarna blir det flera köp och vice versa vid minskning.

Vi kan alltså i realtid monitorera och få larm om denna proportionalitet ändras.

Vill du höra mera om denna tjänst, så berättar vi gärna mera och hur du kan införa denna tjänst på din webbsida/applikation.


Publicerat

av


Har du koll på din webbplats prestanda och tillgänglighet?
Känner du dig osäker
så är du inte ensam!

Ladda ned vår brochyr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och bli uppdaterad om artiklar, nyheter, mm.


Följ oss på sociala medier

Senaste artiklarna