Är det dyrt att prestandatesta webbplatser eller applikationer ?

Prestandatester kan jämföras som försäkringspremier. Om din villas tak  inte håller för stormen och den inte är försäkrad så torde försäkringspremien vara billig i jämförelse med skadorna på villan. Om din webbplats inte håller för en anstormning av besökare så är kostnaden för prestandatest INNAN anstormningen troligtvis billig …..

Att prestandatesta alla webbplatser i samma omfång och samma ambitioner gör att det kan bli både dyrt och tragiskt. Om holländarna inte genomför omfångsrika provtryckningar på sina vallar så kan det bli tragiskt för invånarna. Därför är provtryckningarna av vallarna i Holland billiga även om dom kostar miljoner per år. Om regalskeppet Wasa hade testats (alltså genomförd stabilitetstest och analys hade det troligen medfört  mera barlast i kölsvinet och därmed mindre krängning) så hade det varit tragiskt för Polen.

Därför så sätter vi på Lights In Line oss alltid in i kundens situation och ambition innan vi kommer med ett förslag på prestandatest. Vi resonerar med kunden, hur mycket värt är det att webbplatsen/applikationen håller för anstormningen och lämnar därför rätt pris i förhållande till vad kunden vill uppnå. Det händer ofta att kunden vill utföra omfångsrika prestandatester och vi säger ”börja i liten skala först”, utvärdera därefter och återkom.

Genom att vi dessutom levererar prestandatesten som en tjänst vet kunden alltid slutpriset, lika självklart som att köpa ett tak till sitt hus till fast pris.

Hemligheten med att ha fast pris som dessutom är billigt är väldigt enkelt. Många av oss på Lights In Line  har hållit på med prestandatester i över 20 år och vet vad som kan vara fördyrande, exempelvis :

-Hyr in en konsult låt oss säga i 6 månader för prestandatest heltid, i de flesta fall är över 50  procent väntan, vem betalar 🙁

-Ha stora ambitioner och man testar så mycket att verksamheten inte kan ta åt sig resultatet, om man kommer i mål 🙁

Samma prestandatestare hos oss kan från vårt kontor vara prestandatestare åt flera kunder samtidigt och genom att alltid ha minst 2 medarbetare på varje kund har vi redundans, våra medarbetare kan bli sjuka och dom får ta semester 🙂

Prestandatest av din webbplats eller applikation och att ha koll på tillgängligheten är vår passion, kontakta Bosse på 070-5940948 eller Christian på 070-2209828.

 


Publicerat

av


Har du koll på din webbplats prestanda och tillgänglighet?
Känner du dig osäker
så är du inte ensam!

Ladda ned vår brochyr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och bli uppdaterad om artiklar, nyheter, mm.


Följ oss på sociala medier

Senaste artiklarna