Mäta prestanda i Oracle under belastning

Bra enkla billiga verktyg är något som är väldigt trevligt att ha i verktygslådan. Här kommer ett som jag fick upp ögonen för här om dagen, som ger väldigt trevliga grafer, sammanfattar de viktigaste mätvärdena och har även en hel del stöd för att optimera och undersöka vart Oracle spenderar tid och resurser samt även för att profilera och utvärdera olika exekveringsplaner mm.

Verktyget är helt gratis och heter MyOra. Version 3.5 har nyligen släppts och här nedan kan ni se en screenshot just över de key performance metrics som är intressanta att se under ett prestandatest;

Screenshot från MyOra 3.5

Fördelen med MyOra är att det är en stand-alone Java applikation, som inte behöver installeras utan kan köras rakt av. Den kräver heller inte att Oracle Native Client är installerad utan den behöver endast Oracles JDBC jar fil i samma mapp som programmet. Verktyget kopplar sedan upp sig som en vanlig användare mot databasen (användaren behöver dock rättigheter att få läsa alla V$ Stats vyer i Oracle instansen).

Mer info och nedladdning hittar ni här: http://www.myorasql.com/

Det här inlägget postades i Prestandatest, Verktyg och märktes av Christian Gerdes. Bokmärk permalänken.
Christian Gerdes

Om Christian Gerdes

Grundare och Vice VD för Lights In Line, har bl.a. följande bakrund: "Jag har jobbat med IT och Operations sedan 1997 då jag började på Ericsson med management system för telekomnätverk. Min bakgrund är både från utveckling, tekniskt projektledning och systemadministration och har sedan 2000 jobbat uteslutande med prestanda optimering och teknisk kvalitetssäkring. Jag drivs av att kontinuerligt förbättra processer, metoder och arbetssätt inom det som idag kallas Performance Engineering, och jag håller även en hel del föreläsningar, workshops och utbildningar i ämnet".

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *