Svarstider utifrån användarnas perspektiv, Apdex

Det finns ett antal definitioner av svarstider på en webbplats eller applikation. Tiden när första tecknet uppenbarar sig på skärmen, när skärmen har innehåll som kan tydas, när allting har laddats upp på sidan, osv. Det finns ett antal definitioner och det tillkommer ständigt nya definitioner på svarstider, här är Google drivande samt organisationen w3c navigation timing specification.

En intressant definition av svarstider är apdex, en öppen standard för att mäta användarnas nöjdhet av svarstiderna på en webbplats. 0 betyder att alla besökare är missnöjda och 1 att alla nöjda, och sedan finns det ju gradering mellan dessa ”ytterligheter”.

Den största fördelen med denna metod är att svarstiden för alla visade sidor för användarna under en given tidsrymd är input i ekvationen att få fram ”kvalitetsstämpeln” mellan 0 och 1.

Det innebär att om du exempelvis har en website för ett intranät där användarna har sin arbetsplats i Asien så kommer dessa användare troligtvis få ett sämre apdex än de som sitter i Sverige om webbplatsen finns lokaliserad i Sverige. Och med denna information så kan man börja kolla på optimering av koden om det apdex är för låg.

Läs gärna mer om apdex på Wikipedia.

Många av Lights In Line kunder använder sig av vår apdextjänst.

Kontakta gärna Bo Svensson 070-5940948 eller Christian Gerdes 070-2209828 så berättar vi gärna hur apdex mätning kan vara till gagn för er organisation.


Publicerat

av


Har du koll på din webbplats prestanda och tillgänglighet?
Känner du dig osäker
så är du inte ensam!

Ladda ned vår brochyr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och bli uppdaterad om artiklar, nyheter, mm.


Följ oss på sociala medier

Senaste artiklarna